Ligplaats

Watersportvereniging Amstelmeer heeft walplaatsen en ligplaatsen ter beschikking aan een rustig gelegen meer met goede sanitaire voorzieningen  tegen een aantrekkelijke prijs en gratis wifi.

Zoekt u een fijne walplaats of ligplaats in de kop van Noord-Holland, 9 mijl en ongeveer anderhalf uur varen van het Wad? Dan is dit misschien wel iets voor u. Tevens is varen op de motor door de kanalen onder andere goed voor de motor, het nuttigen van een kop koffie, dek schrobben en handigheid krijgen in het schutten.

Als u lid wordt of lid bent van de watersportvereniging Amstelmeer kunt u een ligplaats aanvragen. Voor definitieve toewijzing van een ligplaats dienen liggeld € 12,- per m² (lengte van de boot x breedte van de boot x € 12,00/m²) plus het lidmaatschap €50,– te zijn voldaan. U krijgt hiervoor een rekening toegezonden.
Op de nota staat ook een extra bedrag van €50,– voor de vrijwilligersbijdrage die geheven wordt. Door het uitvoeren van vrijwilligerswerkzaamheden van het jaar daarop wordt de €50,- weer terug verkregen.

1. open Aanvraag ligplaats 
2. Vul de gegevens in.
3. Sla het pdf formulier op, op eigen pc.
4. E-mail dit opgeslagen pdf formulier naar LedenregistratieWVA@gmail.com 

Ter voorkoming van misverstanden dienen alle opzeggingen (ook tijdelijke) schriftelijk te worden gemeld.
We hebben voor het komend jaar nog een aantal boxen vrij. De ervaring leert ons dat deze ook wel weer worden gevuld.  Toch willen wij diegene vragen, die niet van plan zijn met hun boot naar de haven te komen, ons daarover te informeren.  Kunnen wij weer iemand anders blij maken.  Voor alle duidelijkheid: de box blijft altijd beschikbaar voor diegene die daarvoor heeft betaald.  Het is aan de havencommissie om, wanneer er een ander schip in ligt, de box vrij te maken wanneer de “eigenaar” met zijn boot komt.

Voor die nieuwe leden is het wellicht handig en verstandig van te voren te gaan kijken waar je boot komt te liggen. Je kunt hiermee voorkomen dat hij in een verkeerde box wordt geparkeerd. Als de penningmeester de betaling binnen heeft, krijg je een toewijzing voor de ligplaats met boxnummer toegestuurd.
De extra kosten voor ligboxen met elektriciteitsaansluiting is het vastrecht €10,- per jaar en voor het elektriciteitsverbruik de normale dagstroomprijs per kW.
Voor ligplaatshouders die stroom gebruiken is het verstandig het aftappunt van een slot te voorzien. Ook wanneer de stekker van de gebruiker er in zit. Hiermee voorkom je dat iemand anders even gebruik maakt van jouw aftappunt en jij de rekening hiervan ontvangt.

De Kangt is de steiger aan de straatkant (bij ons clubhuis), Het Wierhoofd Noord is de dijk tegenover de Kangt aan de kant van ons clubhuis en Het Wierhoofd Zuid is de dijk aan de kant van de Marine watersportvereniging. De Postbootsteiger ligt langs het Amstelmeer.

Als u gebruik van de slipway of de kraan wilt maken, dient u lid te zijn van de vereniging. Dit lidmaatschap staat op naam. Dus “ik ben de broer van” gaat niet op.
Kosten voor de slipway en kraan zijn voor leden per jaar respectievelijk € 7,50  en € 25,00.
De sleutel van de kraan heeft havenmeester Lammert de Haan. Hij heeft een lijst met daarop de leden die betaald hebben voor de kraan. Wanneer u hier niet op staat is het gebruik van de kraan niet toegestaan.
Voor niet leden geldt een kraan tarief van € 75,00 per keer á contant.
Gebruik van slibway voor niet leden € 25,00 per keer á contant.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de heer Wico Stam, lid havencommissie. Telefoonnummer: 06 27466357

Nog even ter herinnering: wanneer je je boot verkoopt vervalt de ligplaats. Het is niet toegestaan boot met ligplaats te verkopen. Neem in dat geval contact op met Lammert de Haan.

De Havencommissie